ANTALYA / MANAVGAT - Manavgat F. Yılmaz Sezer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arası Kızılay Haftası olarak kutlanır.

Kızılay, deprem, sel, yangın, salgın hastalık gibi doğal afet ve felaketlerde insanlara yardım eden ve ticari kaygısı olmayan bir yardım kuruluşudur. Kızılay yardımlarında din, dil, ırk ve ülke ayrımı yapmaz.

Kızılay'ın kuruluşu ile ilgili kısaca bilgi vermek gerekirse:

Kızılay, 11 Haziran 1868 tarihinde "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla Dr. Marko Paşa, Dr. Abdullah Bey, Kırımlı Aziz Bey ve Serdar-ı Ekrem Ömer Paşa'nın girişimleriyle kurulmuştur.
1877'de "Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti", 1923'de "Türkiye Hilal-i Ahmer Cemiyeti", 1935'te "Türkiye Kızılay Cemiyeti" ve 1947'de "Türkiye Kızılay Derneği" adını almıştır. Kuruluşa "KIZILAY" adını Ulu Önder Atatürk vermiştir.

Uluslararası Kızılay-Kızılhaç hareketinin etkin bir üyesi olan Türk Kızılay, 1868 yılında dünyadaki ilk Kızılay olarak kurulmuştur. Uluslararası harekete "kızıl ay" amblemini de Türk Kızılay vermiştir.

Kas

Kadına El Kalkamaz

KADES

KADINA EL KAL-KA-MAZ

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 84.yılında saygı, sevgi, rahmet, özlem ve minnetle anıyoruz.

Anma törenimiz bugün 09.05'te okul bahçesinde yapılmıştır. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlamış olup açılış konuşması ardından Kur'an-ı Kerim okunması ardından şiirler ve orotoryo ile sonlanmıştır.

Ekm

Manavgat F. Yılmaz Sezer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, ülkemizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlar, başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm silah arkadaşları, şehitlerimiz ve ebediyete göçmüş gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun!

Cumhuriyetimizin 95. Yılı Okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla yapılan tören ile coşkuyla kutlandı.

Törenin yapılmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Cumhuriyet Bayramı hakkında bilgi:

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır. 1925 yılında çıkarılan bir yasa ile ulusal (milli) bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Ekm

Değerler Eğitimi kapsamında SAYGI değerini işlemek ve öğrencilerimizde temiz doğa ile ilgili çevre farkındalığı oluşturmak amacıyla Manavgat F. Yılmaz Sezer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak sahil temizleme ve çöp toplama faaliyeti gerçekleştirdik. Daha temiz bir çevre için biz de elimizi taşın altına koyuyoruz.

#değerlereğitimi #saygı #doğayasaygı #çevreyesaygı

Ekm

Okulumuzda mevcut durumda bulunan kütüphanemiz Bakanlığımızın yardımlarıyla yenilenip Z Kütüphaneye çevrilmiştir. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

MANAVGAT F. YILMAZ SEZER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ AHENK'LE OKUYOR

Kaymakamımız Sayın Abdulkadir DEMİR, beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fatih TÜRKÖZ ve Şube Müdürümüz Sayın Murat ALTINKAYA ile birlikte,  Antalya Valiliğinin himayelerinde İl genelinde başlatılan AHENK Projesi kapsamında, okulumuzda  düzenlenen kitap okuma etkinliğine katıldı. Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz etkinlik sonrası öğrenci ve öğretmenlerle de bir araya gelerek sohbet ettiler.